min kulturesIsh-godina kryesore e ish-kompleksit të Kinostudios, tashmë do të përdoret nga Ministria e Kulturës.

Ajo është rinovuar me fare pak shpenzime dhe tashmë një nga godinat më të bukura në Tiranë, ka dalë sërish në pah.

Ndërtesa qendrore e ish-Kinostudios u projektua nga një arkitekt rus dhe u ndërtua me ndihmën e Bashkimit Sovjetik si vepër e madhe e miqësisë me sovjetët.

Punimet nisën në vitin 1948 dhe ndërsa ndërtesa u inaugurua më 10 korrik të vitit 1952 nga Enver Hoxha e Hysni Kapo si dhe nga ministri rus, Leviçkini.

Kjo ndërtesë ka mbajtur statusin monument kulture të kategorisë së dytë, ndërsa arkitektët e  kanë quajtur unikale dhe ndërtesë të stilit neoklasik.

Nga viti 2000, me vendim qeverie shumë nga ambientet janë vënë në shërbim të mediave dhe sektorit privat.

Për fat, kjo godinë shpëtoi nga kthetrat e Sandrit, që ka zaptuar pjesën më të madhe të ish-Kinostudios.

Ju lutem jepni mendimin tuaj per kete artikull, duke komentuar me poshte:


slider-2.png
slider-3.png
slider-4.png
slider-5.png
yahoo.png