fotuaaa
 

Skandali i emërimeve politike nga ana e mazhorancës aktuale pasi erdhi në pushtet në vitin 2013 po prodhon edhe fakte të tjera konkrete, se

deri në cilën pikë administrata publike është e politizuar. Syri.net ka analizuar të dhënat e listave të publikuar sëfundi dhe rezulton se praktikisht kemi të bëjmë me një masakrim të administratës në çdo drejtim, për të mos folur për tarafin politik që është përdorur për emërimet politike.

Duke iu referuar rastit të Lushnjes mund të kuptohet qartë edhe sesi është ndartë torta e pushtetit dje mes PS dhe LSI për të kuptuar se çfarë ndodhë nesër në zgjedhje. Kështu rezulton se deputeti që Erjon Braçe, një nga më të ethshimt e mazhorancës kundër emërimeve politike deri dje, sot është në fakt autori i plot 17 emërimeve politike. Thënë ndryshe, 17 kryefamiljarë të punësuar, pas 2013-ës janë detyruar që të largohen me qëllim që Braçe të plotësonte zotimet e tij përballë militantëve socialist lushnjarë. Por nuk përfundon me kaq, një zë i fuqishëm emërimesh politike në Lushnje është edhe kryetari i grupit të LSI-së Petrit Vasili.

Plot 38 “zemra LSI-je” sot rrahin akoma edhe më fort për këtë parti që i futi në punë falë Petrit Vasilit. Arben  Çuko, deputeti socialist i Lushnjes nuk është kursyer aspak me lushnjarët e tij dhe edhe ai ka ndërhyrë politikisht për emërimin e 28 socialistëve. Bujar Çela kryetari i PS-së në Lushjne është një tjetër pjesë e skuadrës së raprezaljes në administratën lokale ndërsa 29 socialistë “i fallen” atij për emërimin. Në listë nuk mungon edhe ish-drejtoresha e arsimit Liza Tabaku si një nga zërat që kishte në dorë për zgjidhjen e hallit në Lushnje për punësim.

Lista e Lushnjes…

Afrim Dedej                       9 emërime        –  PS

Agim Rasa                          1 emërim         –  LSI

Agim Sema                        2 emërime        – LSI

Albert Sanxhaku               3 emërime        – LSI

Arben Çuko                       26 emërime      – PS

Ardian Suku                      1 emërim           –  LSI

Astrit Dervishi                 7 emërime         – LSI

Avdi Snalla                       2 emërime          – PS

Bektash Nezha                 1 emërim            -PS

Beqir Sulovari                 2 emërime            -PS

Bledar Koçi                        1 emërim            -PS

Bujar Çela                        29 emërime          -PS

Dine Aliaj                             1 emërim            -PS

Entor Krakulli                    1 emërim            -LSI

Ergest Gpordeni                  1 emërim           -PS

Petrit Vasili                         38 emërime        -LSI

Taulant Balla                       1 emërim             -PS

Teuta Koreshi                      4 emërime          -PS

Vasilika Hysi                        1 emërim            -PS

Ylli Myftiu                             1 emërim            -PS

Ylli Stambolliu                     1 emërim            -PS

Erjon Braçe                          17 emërime        -PS

Fatos Tushe                         11 emërime         -PS

Ilir Dervishi                         1 emërim            -LSI

Ledio Gjyla                          1 emërim             -PS

Erjon Braçe                         13 emërime         –  PS

Liza Tabaku                         1 emërim            -LSI

Llazar Tushe                        1 emërim             -PS

Nora Malaj                          3 emërime             -LSI

syri.net